Prvi u hrvatskoj uz HbbTV tehnologiju

Evotv je prvi u Hrvatskoj započeo s upotrebom HbbTV tehnologije, koji korisnicima omogućava interaktivan pristup vremenskoj prognozi. Korisnici evotv-a pritiskom na dugme daljinskog upravljača dobivaju prikaz vremenske prognoze za sve veće gradove u Hrvatskoj.

Podaci o prognozi preuzimaju se s poslužitelja Državnog hidrometeorološkog zavoda i ažuriraju se jednom dnevno. Korisniku evotv-a na raspolaganju je aktualna trodnevna te sedmodnevna prognoza za birani grad.

HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) je tehnologija koja omogućuje istovremeno korištenje usluge emitiranja TV kanala i prikaz raznih aplikacija i informacija koje su dostupne preko internetske veze. Usluga funkcionira na principu emitiranja dodatnih podataka uz standardni televizijski signal. Dodatni podatci omogućuju korištenje raznih aplikacija kojima se pristupa preko daljinskog upravljača.

Za pristup vremenskoj prognozi i općenito interaktivnim uslugama, korisnici trebaju imati televizor ili digitalni prijamnik koji podržavaju HbbTV tehnologiju, te moraju s uređajem biti spojeni na internet. Uvođenjem vremenske prognoze kao TV aplikacije, evotv postavlja platformu baziranu na HbbTV tehnologiji, a na kojoj će nastaviti razvijati interaktivne sadržaje i komunikaciju s korisnicima.

Obavijest korisnicima

Obavještavamo vas da se 1. lipnja 2022. HT Produkcija d.o.o. planira pripojiti Hrvatskom Telekomu d.d. Ovo pripajanje nema nikakvog utjecaja na vašu EVOtv uslugu te možete bezbrižno nastaviti s gledanjem omiljenih EVOtv kanala. – Više informacija na […]

Prelazak na novi DVB-T2 signal

Od 12. studenog 2020. godine zemaljski TV signal u Republici Hrvatskoj unaprijeđen je poboljšanim DVB-T2 signalom. DVB-T2 besplatan je TV signal za emitiranje nacionalnih, regionalnih i lokalnih TV programa u zemaljskom odašiljanju koji osigurava odašiljanje u visokoj […]